tisdag 13 april 2010

Four Real-Elin drog hem segern!

Att vi e grymma på musik i Oskarshamn är ingen hemlighet,,,den ena musikaliska stoltheten efter den andra föds och utvecklas i vår kommun. Just detta är en av anledningarna till att vi vill visa upp det lokala musiklivet under Oskarsgalan - vi har så många musiker och så många körer, band och solister som förtjänar ära och rampljus. Alldeles nyss fick jag tips om att Elin Johansson, du har säkert sett henne i SAS (Södertorn All Stars) Four Real eller kanske i Döderhults Gospelkör tidigare. Nu har hon vunnit SMASK (Musikhögskolornas schlagerfestival) i Göteborg med låten "Smittad av dig" skriver av Gustaf Holmér och Attila Bokor. Riksfinalen i SMASK är i Göteborg den 15:e maj då Elin kommer representera Musikhögskolan i Göteborg. Extra kul är ju att även Gustaf är ifrån O-Town. Grattis och lycka till Elin!
Vill ni höra mer av Elin Johanssons ljuva stämma så finns sprillans nya FourReal-låtar här!

På tal om musik,,,imorgon ska jag träffa Nils-Petter Ankarblom (Four Real, Lovewell, Oskarsgalan =) och snacka Axel-musikal. Det smakprov vi fick på Oskarsgalan vill vi ha mer av! Döderhultaren är en skön filur som vore fantastiskt kul att se i en stor musikaluppsättning.
Skickar med ett smygprov från nya informationstavlor som Petra Gustafsson på turistbyrån är hjärnan bakom. Grymt snyggt jobb med Oskarshamns varumärke!
Over and out i solen =)

5 kommentarer:

  1. Vilken tur att det finns så bra LÅTSKRIVARE i Oskarshamn så att dom som sjunger kan vinna!
    Vinnaren i denna tävlingen är ju faktiskt LÅTSKRIVARNA..

    SvaraRadera
  2. Hon som sjöng var ju faktiskt en av de som skrivit bidraget! Så...dubbelt upp då eller vad kan man säga? :)

    SvaraRadera
  3. Jag är så avundsjuk, jag är så avundsjuk.....

    SvaraRadera
  4. Låtskrivare är viktiga JA, men A och O är låtskriveri OCH SÅNG! Jag är så JÄVLA trött på detta skitsnacket, tror ni allvarligt att det ENBART har med låtskrivarna att göra? det handlar om TEAMWORK att dom gör det tillsammans, något ni kanske skulle lära er? det kallas avundsjuka, truth hurts!

    SvaraRadera
  5. Tack för bra möte idag Sofie! Vi har nåt fantastiskt på gång!

    Jag vet inte vem Anonym 1 är som påstår sig ha sån koll på SMASK-reglerna (trodde ingen i O-hamn visst vad SMASK var...) men efter fyra år i tävlingens tjänst så vet jag med bestämdhet att det ingenstans hävdas att det är varken sångarnas eller låtskrivarnas seger. Anonym 4 verkar ha bäst koll på läget. Detta gäller:

    Schlagergenrens bevarande
    Utnyttjande av genrens klichéer
    Scenshowens framförande och underhållningsvärde
    Tonartsförändringens karaktär

    Tycker jag låter som en fin helhetsbedömning av vad ett bra schlagernummer ska innehålla, en kombination av allt. Heja för SMASK och heja Elin och Gustaf (och Attila även om han inte är från O-town, vi gillar dig ändå. =)

    Sen måste jag erkänna att det var mitt tips till Sofi som gjorde att Elin föll bort som låtskrivare. Text och musik: Gustaf Holmér, Attila Bokor och Elin Johansson ska det vara. Förlåt Elin!

    SvaraRadera

Leta i den här bloggen