måndag 17 januari 2011

Gåslever, 26 000 potentiella objekt och en top secret fotosession!

Det skulle kunna vara över 26 000 potentiella objekt. Men fotograferna bakom projektet har gjort ett grymt bra urval och det kan med gott samvete kalla sin utställning "Vi är Oskarshamn". Ett gäng bilder med en person/yrke/identitet per bild. Och konsthallens Janine lös som en sol när hon gled omkring och minglade bland besökare och bilder.

I lördags var det alltså versnissage i möjligheternas rum på kulturhuset. Skumpa, gåslever och adel! Eller cider, salta pinnar och härliga O-towners. (Måla upp den bild i huvudet ni själva känner är mest trovärdig)

Här kommer ett gäng bilder! Jag kan inte påstå att jag har lyckats fånga känslan som infann sig där. Men för att hjälpa till lite och plita ihop några bildtexter så hoppas jag att ni känner stoltheten, värmen och passionen i bilderna.

OT äger utställningen. Fotograferna är Roger Carlsson, Per Hammenvik och Daniel Svensson.


Peter Kinnander och Gunilla Sax, Chefredaktör, tidningschef och ansvarig utgivare Barometern/Oskarshamnstidningen.
Daniel Svensson, en av de stolta fotograferna, som dagen till ära är på andra sidan kameran.


Min favorit Birgitta, även kallad "Rabbit-tanten", som tyckte att det var en lysande utställning.

Sammanfattning av utställningen - briljant! Gå dit och kika och meddela gärna vilken som är din favorit!

***
Söndagen ägnades åt städning och ett superhemligt fotojobb inför Oskarsgalan. Det var två härliga personligheter som agerade modellproffs under ett par timmar. Linda Zander stylade modellerna och Curt-Robert Lindquist stod bakom kameran denna dag. Jag, Sophie Fornander och Malin Högstedt piffade och fiffade runtomkring. Om bara någon vecka kommer hela stan att affischeras med dessa Oskarshamnspersonligheter. Och det blev fantastiskt fina bilder - klapp på axeln till hela gänget!


Nu - Hockeypepp!


Share

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Leta i den här bloggen