fredag 18 februari 2011

Miljardregn och TV-inspelning

Det är helt sjukt med senaste tidens goda nyheter som trillat in över O-Town.

Scania satsar, Press- och Plåt satsar, Hitachi spanar in oss, handeln har börjat vakna till liv, tågen ska börja rulla från vårt vackra tågpalats och det planeras för en O4 (många viktiga kostymgubbs och tants kommer att befolka flygplanen mellan Stockholm och Oskarshamn under våren för att titta närmare på förutsättningarna)

Det är sagolikt kul att jobba i Oskarshamn nu. Visst är det väl så att jag gömmer mig under en filt och svär tyst ibland när man tycker att saker och ting inte går som man har tänkt sig eller går betydligt segare än planerat - men i jämförelse med andra kommuner och orter så vågar jag påstå att vi är outstanding. jag hänger på Wretlund när han säger att vi kanske måste ladda för en ny "Storhetstid". Men jag flaggar så hårt jag bara orkar med flaggan som varnar för kompetensbrist och specialistbrist! Som jag brukar tjata om så är det inte de vanliga yrkeskategorierna som är problemet i Oskarshamn. Det är alla våra specialistkompetenser och konstiga inriktningar som vi har lyckats samla på oss =)

Igår samlades Oskarshamnsakademiens företag för att prata framtid. Sammanfattningsvis så kommer arebete med studenter fortsätta! Enda skillnaden är att föreningen försvinner och vi lyfter in arbetet i Attraktiva OSkarshamn.

MEN vad ska ett sådant koncept kallas? Welcome to Work heter det i Jönköping! Bra namn?

Igår var det TV-inspelning i Högsby. Rolf Persson, Peter Wretlund och jag pratade Mervärdesavtal! Kommer på en skärm nära dig inom kort!

***

Nyss fick jag ett briljant förslag på inslag under Oskarsgalan! Håller tummarna för att det går i lås!

Over and out!

Share

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Leta i den här bloggen