torsdag 25 november 2010

Det var en gång,,,

Surfade runt på Oskarshamnssidor och hittade Gesällbageriets hemsida. Blev genast sugen på att åka dit och baka pizza! Mamma och pappa har en sådan gammal ugn hemma på gården men den har inte använts på säkert 40 år. Men visst är det något speciellt med gamla bakugnar.

Så här skriver Gessälbageriet om sin lilla story;

"Historien om vårt lilla gårdsbageri tog sin början när vi förälskade oss i en vacker handelsgård – mitt i det charmiga Figeholm – vid randen av småländska Misterhults skärgård. I ett uthus fanns en gammal bakugn, igenmurad och oanvändbar, med en elektrisk ”fuskbrasa” som enda glöd. När vi fick höra att det funnits ett bageri här på 1940-talet väcktes tanken; kan det vara möjligt att återigen elda i ugnen, för att baka bröd som förr i tiden? Mycket arbete och många trevliga bakkvällar senare står vi nu här, med en god portion kunnande, många fantastiska smaker och ett alldeles eget gårdsbageri."

Härligt med människor som har en passion !

***

Nu - lunchtime!
I eftermiddag - läsa rapporten eller populärversionen med beskrivningen av hamnsaneringen. Den har rubriker som "Nu är det tid att rensa bort gamla synder", Vilka områden i hamnen ska saneras" och "Så här ska stora mängder miljögifter bort".
I kväll - IK hej, hej, hej, hej!
På Spotify Robbie W Greatest Hits - gillar speciellt Shame - grymt melodiskt och pling-plong-nynna/sjunga-med-vänligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Leta i den här bloggen