måndag 15 februari 2010

Idag lånar jag ut bloggen!

Och jag kommer att låna ut bloggen flera gånger den här veckan. Det är Matilda Tonentschuk som är skribenten som tar över tangenterna. Hon går andra året på idrottsprogrammet och gör sin praktik hos mig. Tydligen är målet att det ska ha anknytning till hälsa. Därav startade vi dagen med dubbelfika! Först presentationsfika på FöretagsCentrum. och sedan ljuvlig glassfika på Turistbyrån hos Petra och Gitte. Där vi träffade på Adam och Emma Dahlberg från Wirums säteri. Ett möte mellan ett av våra härliga företag i besöksnäringen, turistbyrån och Attraktiva Oskarshamn!

Matildas Värld i Attraktiva Oskarshamn
Praktikveckan började bra! Nej, det var en underdrift, den började väldigt bra. Sofie tog med mig på ett möte med Wirum och mötet handlade om glass och där ingick glassprovning. Vi blev väldigt imponerade, det man tidigare kallat glass är inte värt att ens nämnas med det namnet efter att jag nu smakat på riktig glass! Vi fick smaka en jordgubbssorbé och det kändes som att man hade stoppat in en färsk jordgubbe i munnen, så härliga smaker var det. Kan behövas lite sommarkänsla nu i vintervädret.

Wirum är en gård som har jerseykor och dem gör glass av sin egen mjölk, utan några konserveringsmedel. Det var ett väldigt intressant möte, där jag förstod hur viktigt och kul det är med nya företag/idéer som kommer fram i Oskarshamn. Vi pratade också om andra relativt nya idéer/företag som har kommit fram på sistone i Oskarshamn och det är kul när man ser att det går bra för dem och att andra företag såsom Wirum fortsätter att utveckla sina företag. Det är bra att verkligen visa upp företagens framgångar så att andra blir inspirerade att följa i samma spår. Viktigt med bra entreprenörer för det är dem som driver fram utvecklingarna!


Bilderna är ifrån vår glassprovning med Emma och Adam Dahlberg. Den välmående och vackra kossan bor på Wirum till vardags - när den inte agerar fotomodell och promotar glass!


Over and out!


Sofie och Matilda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Leta i den här bloggen