torsdag 22 april 2010

Kommunens tjänstemän stängs in i glasbur på Globe Forum!


Det här blir större för varje timme. Vilken grej för Oskarshamn!
För ett par dagar sedan blev jag kontaktad av Oskarshamns kommun. De hade blivit tillfrågade att delta på Globe Forum tack vare sitt arbete med "The Circle Resort" i Figeholm. De behövde fler engagerade i satsningen och det här är ett bra sätt att visa upp att vi är med på banan i energifrågor och varumärket Oskarshamn kan få en rejäl skjuts!
Globe Forum samlar företagsledare, entreprenörer, akademiker och politiska ledare från Europa, Asien och de mest dynamiska tillväxtmarknaderna för att gemensamt jobba med gränsöverskridande lösningar för hållbar utveckling. Mer fakta om Forumet här!

Sedan de ringde första gången har det varit ett intensivt förberedelsearbete. Vi har läst på om forumet och förstått att det är riktigt stora grejer på gång! Det självklart är det häftigt att man har valt Oskarshamn och Figeholmssatsningen som en av 6 challange för det här forumet att lösa.

Kolla in det här! Oskarshamns tjänstemän från samhällsbyggnadskontoret stängs alltså in 48 timmar i en glasbur för att lta fram smarta lösningar för uppbyggnaden av The Circle Resort tillsammans med andra experter. Till sin hjälp har de innovatörer, experter och även finansiärer från världens alla hörn. Man ska bland annat kika på vattenrening, marknadsföring och infrastruktur.

Min roll blir att (tillsammans med en kille från australien) vara kommunikatör och se till att vi delar med oss av lösningar, fångar upp ideér och sprider information kring projektet. Det här är en unik chans för Oskarshamn att visa upp att vi har en bred och kraftfull energiprofil och att man jobbar med hållbart byggande och att man framför allt stöttar projektet i Figeholm.

Mer information om Globe Forum och projektet kommer löpande på webben, bloggen och på twitter inom kort.

Over and out!

3 kommentarer:

  1. Fullständigt lysande :)

    SvaraRadera
  2. Kanske skulle man ringa till grannen, Västerviks kommun som just skrinlagt sina planer på ett liknande koncept. De har lagt ut många miljoner på projektering (också). Men det är ju bara skattebetalarnas pengar det handlar om. såg just att Ohamn är sämst i Sverige på just den biten....

    SvaraRadera
  3. Hej Anonym,

    Du får gärna utveckla hur du menar.
    Jag har inte mer fakta kringprojektet i Västervik.
    I det här fallet (i Oskarshamn) så jobbar kommunen, som alltid vid etableringssammanhang, med planfrågor. Och det är det som är uppdraget. Vid den här sortens verksamhet i en miljp som Figeholm så är kommunen mycket måna om att anläggningen ska klara av de tuffa miljökrav som finns. Oskarshamns kommun deltar i Globe Forum dels för att stötta projektet men minst lika mycket för att ta del av nya tekniker vad det gäller vattenrening, energieffektiva lösningar, avfallshantering osv.
    Hoppas att det var del av svar på dina frågor och funderingar.

    Sofia - absolut! Det här är ett spännande projekt och metod!

    // Sofie Gunnarsson, Attraktiva Oskarshamn

    SvaraRadera

Leta i den här bloggen