söndag 4 april 2010

Sol, La Scala, nyfödda lamm och grillpremiär!

Nu händer det! Svenskarna drar på sig halsduken extra hårt, fram med sittunderlagen, filtarna och västen! Nu ska man ut i solen - oavsett vad termometern visar på! Nu är det vår! Grillen ska fram, plastmöblerna skuras av, mattorna ska piskas och våra vinterbleka kinder ska värmas av solstrålanrna för första gången på månader!

Det är en underbar känsla när sopbilarna fixar till gator och torg, gruset på gatorna försvinner, påskliljorna pryder krukor och urnor, krokusen blommar och barnen leker på gårdar och i skogen! LJuvligt!

Det här påsken är inget undantag. Våren är här! Och nu börjar Oskarshamn vakna till liv. Gå på fest, käka ute, ta långa promenader och springa långa rundor i motionsspåren. På tal om vakna till liv - nu har till och med utelivet börjat vakna! Ryktet säger att La Scala var fullt igår. Till och med ås fullt att de på gästlistan inte kom in?! =) Däremot säger också ryktet att det inte var så många "hemvändare" som det brukar,,,eller är det månne så att vi som börjar smyga oss mot 30 kanske inte hänger på La Scala när det vankas påskkalas!?

Jag kom precis till Flinshult, till gården där min föräldrar bor. Lammen har inspekterats, bilarna har tvättas, gångarna har krattats och nu vankas våfflor! Vilken dag! Det är det här som är fördelen med årstider. Den oerhörda längtan till våren och att nu få uppleva första kaffekoppen i solskenet på en veranda, första solglasögon-promenaden, första grillkvällen,,,,ja ni vet vad jag menar. Det är ju helt fantastiskt!

Vilket är ditt bästa vårtecknen?

Over and out! - out och skrika ett riktigt vårskrik! (det är nog inte många fler än jag och Ronja Rövardotter som gör det?! men testa vet ja!)

Förresten - Nybro gillar vi inte längre,,,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Leta i den här bloggen