fredag 8 oktober 2010

Hannes och Malin har tagit över bloggen!

Hej,

Vi är två elever från 9:an på Rödsleskolan som gör vår praktik på Attraktiva Oskarshamn. Vi ska komma på en idé om en ny mötesplats i Oskarhamn för ungdomar. Som gör att man hellre vill gå ut med sina kompisar än att sitta hemma. Ett ställe där man kan träffas, lyssna på musik och ha roligt. Vi tänkte intervjua andra ungdomar och fråga vad de tycker om idén, vart det ska ligga, hur det ska se ut och vad som ska finnas.
Vi tycker det borde ligga nära resecentrum så de som bor utanför Oskarshamn kan ta sig dit och hem med buss. Vi tycker att man ska kunna kolla på film, spela tv-spel, sitta vid datorn och kanske spela något. Det bör också finnas en kiosk där man kan köpa godis och dricka, kanske också någon gitarr eller andra instrument.
Vi har intervjuat Arlind Bequiraj. Han tyckte det var en bra idé och att det skulle ligga i centrum. Han tycker man ska kunna lyssna på musik, vara med kompisar och sjunga karaoke. För att han skulle vilja gå dit skulle det vara mycket folk och roliga saker att göra.

Vi har även intervjuat Julia Fransson. Hon tycker också att det var en idé och att det skulle ligga i centrum. Hon tycker att man ska kunna spela pingis och biljard. Det skulle även finnas en tv, datorer, en kiosk och kanske en gitarr som man kan spela på. När hon går dit så vill hon träffa kompisar och att det är mycket folk. Hon sa även att hon tycker att det ska vara öppet varannan helg.

Att hitta en mötesplats för unga är en av de grejer som LUPP-gruppen kommit fram till att man borde satsa på! Det tycker vi är en bra idé och hoppas att det skapas en bra mötesplats snart – för det behöver unga i Oskarshamn.

Hannes Freij och Malin Johansson

Share

2 kommentarer:

  1. Kan ni inte kolla upp parkeringen på andra våningen ovanför gamla Jätten på Köpmangatan? Där är väl bara ett enda stort tomrum...? Borde ju finnas möjligheter där (beroende på vem som äger fastigheten). Dessutom mitt i stan och minimal risk att det skulle störa närboende...

    SvaraRadera
  2. Finns det inte redan än sånt ställe i Oskarshamn?
    Nära resecentrum inne i stadsparken, där man har möjligheter att spelar pingis, billard, kollar på tv, pysslar, använder datorer, mysar, spelar spel, har gitarrlektioner och där det finns dansutrymme?! Även en kiosk med läsk och godis finns. Det är öppet 5 kvällar i veckan.

    Det finns tre fritidsgårdar i nuläge i Oskarshamn. Vaför vill ni inte gå dit?

    /Steffi

    SvaraRadera

Leta i den här bloggen