tisdag 21 september 2010

Klart vi har vacker natur!

MEN å andra sidan i princip alla andra kommuner i Sverige, Norden, Europa och världen också vacker natur!

Jag älskar skärgården, Bråbygden, djupa skogar, öppna odlingslandskap, ängarna hemma i Flinshult, utsikten från utkiksplatsen i Stadsparken, de slingrande grusvägarna och havet som glittrar med Blå Jungfrun mitt ute i havet med sin mystiskt vackra skrud.

MEN det räcker inte! Vi kan berätta i all oändlighet om hur vackert det är här. Och vi kan skryta om våra 5 000 öar - men någonstans måste vi ta fram en spetsigare bild av vad som är unikt med Oskarshamn - unika värden som gör att man väljer oss istället för Ljungby, Sunne, Nora eller Karlskrona! Och då kommer jobb, kommunal service, kommunikationer, handels-, fritids- och kulturutbud in i resonemanget! Och vårt helhetserbjudande måste blir starkare!

Under framtidsdagarna gjordes en undersökning dr man frågade om hur an bedömer platsens attraktivitet. (skalan var från 5 högst till 1 lägst)

Så här ser svaret ut:

5 7,5%
4 30%
3 47%
2 13%
1 2,5%

Inte så tokiga siffror!

MEN det räcker inte! Ställer vi den här frågan om några år så vill jag se ännu större tyngdpunkt på 4 och 5 i betyg! Så nu ska jag ut och jobba ännu hårdare på att hitta våra säljargument för den målgrauppen som vi tror mår riktigt bra av att bo i Oskarshamn.

Jag tror att den målgruppen förvisso tillhör dem som uppskattar 5 minuter till havet och 5 minuter till skogen men som samtidigt ställer krav på att vi blir bättre på service och utbud! De gillar småstaden i dess goda bemärkelse - utan köer, men förutsätter att vi kan leverera ett bra jobb, attraktiva boendealternativ och trygg miljö för sig själva och familjen.

Det måste vi hjälpas åt med att fixa! Fastighetsägare, butiksägare, föreningsliv och kommun!
Nu kör vi!

Over and out!

På Spotify idag - Live!

Share

1 kommentar:

  1. In i komunalpolitiken. Jag röstar på dig!

    Varför känner man sig som man är i världens ände när man är på Östkusten? Inga flyg, inga tåg (om man inte vill spendera 5-6 timmar + 3 byten till Linköpin/Jönköping).
    När kommer östkustsbanan?

    SvaraRadera

Leta i den här bloggen