torsdag 30 september 2010

Ett finger mitt i fikat!

Träffade härliga Ellinor Kalmsjö över en fika för att peppa henne inför ett jobb som moderator då unga och politiker ska diskutera en skateramp. Deras dröm är att lägga den i stadsparken vid platsen där Alphyddan en gång fanns - och nu vill de diskutera olika lösningar med stadsträdgårdsmästaren, samhällsbyggnadskontoret och fritidsledararna. Kul att de tar tag i frågorna på det här sättet och när unga själva är drivande så är det så mycket lättare att stötta ideérna. Ellinor är också engagerad i andra frågor som rör unga och Oskarshamn, bland annat i ungdomsrådet! Hon tillhör ett bra gäng som lägger hur mycket tid och energi som helst på att få lite fart på skolavslutningar, fixar kick offer på terminen och anordnar drogfria partaj!

Härligt och inspirerande fika hur som helst!

Alla som vill hålla sig unga, uppdaterade och smarta borde boka in en fika eller möte med en person som är minst 10, 20 eller kanske 40 år yngre! En ovärderlig mentor som utmanar "det gamla vanliga" ideérna. Ryktet säger att just ett sådant projekt är på G - unga mentorer för företagsledare! Hoppas ryktet är sant och att vi får se verksstad snart!

Mannen som fick i uppdrag att fota oss tyckte att min IPhone var konstig, han fipplade länge och väl och det här är bästa bilden vi lyckades åstadkomma! Vackert!

Over and out!

2 kommentarer:

  1. Gud vad intresant! Just nu håller vi i Högsby på med ett liknande projekt, fast inriktat på hela kommunens ungdomsverksamhet. Framtidsdagar med ungdomsrådet, andra ungdomar, politiker och tjänstemän står på agendan! :)
    Vi håller på att utverdera luppen som ni kanske läste i dagens Nyheterna och ungdomsrådet går framåt i rasande takt!
    Det vore kanske intressant med ett möte över kommungränsen?
    Hör av er (både Ellinor och Sofie)

    SvaraRadera
  2. Du sitter ju på fel fik........

    SvaraRadera

Leta i den här bloggen