tisdag 14 september 2010

Nu jäklar!

Flanaden - platsen som vi älskar att hata!

Den har smeknamn som inte är så smickrande, putsen och färgen är flagnad och växterna var snygga för kanske 10 år sedan,,,nu är det mest överväxt, visset och många tror jag har glömt bort hur det egentligen ser ut, man travar mest igenom och irriterar sig då och då på att man kliver rätt in i en fikusgren!

Well - I got news for you! Spanade in senaste uppdateringarna för Marknad Oskarshamn och där finns det smaskiga nyheter i handlingsplanen! Så här ser planerna ut för hur man kan/ska göra första etappen av Flanaden 1.5 (vi är inte riktigt framme vid 2.0 ännu - krävs större insatser och mer kosing) ryktet säger att det kommer bilder och skisser om bara någon vecka - då får vi se fler detaljer på hur "nya Flanadenrummet" ska se ut!
Flanaden är centrum!

Marknadsundersökningar visar på det och alla pekar spontant ut den platsen som vårt riktiga centrum i Oskarshamn - man ses alltid "utanför Intersport" och Flanden fungerar som vårt vardagsrum - där man värmer sig på vintern, shoppar, vilar trötta ben, spanar in förbipasserande sittandes med en kopp java i näven eller köper en blomsterbukett till någon kär vän. Men Flanaden är ett vardagsrum som man glömt bort att ta hand om, och de som bor i vardagsrummet (fastighetsägarna) har inte haft en gemensam plan för att ta tag i det tidigare - men tack vare Marknad Oskarshamn har man äntligen kommit igång!

Men - även om man nu tar tag i det här med insidan av Flanaden så måste man reda ut några saker - till exempel: vem tar ansvar för att man inte kletar upp affischer utanför entrén? Kastar skräp i blomsterplanteringarna? Ser det redan ut som skit så känns det ok att klistra upp några affischer till? Och så kan man lika gärna slänga en fimp eller ett kvitto när man ändå är igång!

Och jag tjatar vidare, likt en papegoja, om att jag vill ha en gemensam affischeringsplats och gärna med tillhörande digital tavla där man kan marknadsföra allt från Mörtforsdagen och Rödsle BKs hemmamatcher till kommunfullmäktiges dagordning och Sagabiografens aktuella filmer! Hur svårt kan det vara? Någon entreprenör som tar på sig uppdraget? Eller en förening som kan se till att tavlan hålls uppdaterad och fräääcsh? Först då tror jag att vi kan få lite ordning på torpet - klart man vill sätta upp affischer och marknadsföra just sin grej!

Nog med "Flanaden Talk" - lyssnar på Robyns Body Talk och njuter hett kaffe - denna magiska dryck, lite partystämning så här tisdag förmiddag!

Ikväll - liten presentation av Facebook och den sociala webben för kvinnor i handel- och besöksnäringen! Och så hockey givetvis! Fjärilar i magen - shit va konstigt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Leta i den här bloggen