måndag 10 maj 2010

Attraktiva Oskarhamn presenteras på Gotland idag!

Idag är jag inbjuden till Gotlands föreningsliv och projektet Idrottens Ö.
jag ska ge en föreläsning om hur vi jobbar med samarbetet mellan föreningar, näringsliv och kommun i Oskarshamn. Till exempel i rekryteringssammanhang, framtidsdagarna osv.
Kul att ge sig över pölen och få berätta om Oskarshamn. Och det är Åsa Nilsson på SISU som har tipsat och kopplat ihop projekten!
Sitter och blickar ut över färjeterminalen från andra sidan så att säga. Som vanligt kan man inte låta bli att fundera över hur man skulle kunna fånga upp gotlänningarna och gotlandsturismen i Oskarshamn, Jag vet att Hotellgruppen i Oskarshamn jobbar på det,,,och med nya terminalen så ska O-town kunna bli ge mycket attraktivare intryck när man ska ta färjan!

Några ideér på hur vi kan fånga upp turisterna till och från "Öjn" någon?
Klar de ska äta, sova och uppleva en dag extra hos oss! Men hur ser vi till att det blir så?

Share

4 kommentarer:

  1. Anders Sjöblommåndag, 10 maj, 2010

    Ett bytlåna-arenaprojekt

    Arrangera idrottsläger där Gotlandsföreningar bedriver läger i Oskarshamns fina arena med tillgång till ishall, simhall, fotbollsplaner, skog för löpning med backträning mm och Oskarshamnsföreningar bedriver läger på Gotland på motsvarande vis. Under lämplig årstid då förstås.

    SvaraRadera
  2. @Anders, låter som en noll lösning. Det som Bloggägaren måste mena är att få alla resenärer att stanna till en dag extra till och från färjan. Att tro att en ny terminal skulle göra det är nog mer än lovligt naivt. Snarare att folk kan ta sig snabbare ifrån den sista sovjeten ;)

    SvaraRadera
  3. @anders och @nils Dacke!

    Jag menar i första hand generellt hur vi fångar upp resenärer med tillräckligt spännande erbjudanden i hamnen! Så att Oskarshamn inte bara blir en väntplats för färjetrfik i tusentals svenskars ögon,,,

    Men tanken på fler och mer utbyten med Gotlänningarna är inte fel. Arena Oskarshamn och till exempel Big Bang är sådant som inte finns på Gotland! Det ska vi marknadsföra bättre! Det var några representanter från Destination Gotland på mötet - och de öste beröm över vår fina Arena =)

    Så - alltså! Vad kan vi plocka in i hamnmiljön som gör att vi uppmärksammas och resenärerna alltid tänker "Vi sticker redan ikväll så hinner vi stanna till en natt och uppleva XXXX i Oskarshamn innan båten går"

    Over and out!

    SvaraRadera
  4. ett unikt hotell e dyl i oerhört nära anslutning till vattnet? över vattnet? hotellrum med glasgolv? hamnbassängen är kanske ingen rolig utsikt, men det finns säkert nån fisk man kan se under sina fötter... annars kan man ju faktist skapa en rolig miljö under ytan just under hotellrummen... kalmar högskola/linnéuniversitet har ju marin forskning. de kanske har bra idéer? närhet till vatten lockar alltid. tyvärr är hamnområdet ganska proppat med mindre turistattraktiva grejer... begränsat med utrymme :(

    SvaraRadera

Leta i den här bloggen