fredag 21 maj 2010

Du får en skärgårdsö om du flyttar hit!

Laptops, lägenheter, utlandsresor och i Hultsfred försöker man bättra på befolkningsstatistiken genom att hitta nya hultsfredbor på Centralstationen i Stockholm. De lockar med fri tomtmark och biljetter till Hultsfredsfestivalen.

Jag har sagt det tidigare och säger det igen - framtidens kamp om nya invånare kommer bli ful. Och kompetensen vi vill åt är det oerhört många andra kommuner som också slåss om.

Med anledning av kompetensförsörjning och arbetsmarknaden i Oskarshamn så anordnades ett möte igår på Hotell ett. Arrangör var Attraktiva Oskarshamn, FöretagsCentrum och SCANIAs personalavdelning med Maria Edner i täten. Diskussion gällde rekrytering av akademiker, arbetsmarknadsdagar och övrig rekrytering. Det var oerhört bra engagemang och driv i gänget. Stora och små företag, landsting och kommun fanns representerade. Många skratt, lättsamma diskussioner kring allvarliga ämnen. Och någon sa att vi kanske ska erbjuda en båtplats eller del av en skärgårdsö ;-)

Dessutom var det ett par nyinflyttade företagsledare som lovordade kommunen och de nätverk som finns här i Oskarshamn. De har känt sig välkomnade hela vägen och en av tjejerna sa så här: "Om jag jämför med när jag startade eget på andra sidan Sverige så är det som natt och dag. Här är det ett otroligt bra klimat och man känner sig som en i gänget direkt. Och stort tack till Lena på FCO som tog så väl hand om mig från början”

Kul att höra! Och det här är ju ett klockrent sätt för oss att konkurera - att vi i Oskarshamn ska bli bäst på att ta hand om folk och göra så att de trivs hos oss! Att vi drar nytta av av vi är en liten kommun med stort hjärta. Vi har attraktiva tjänster och jobberbjudanden - nu ska vi se till att hela Oskarshamn bli attraktivare! Och att vi är på tårna och tar hand om varandra på ett bra sätt! Så upp och jobba nu!

Jag har förresten börjat bjuda in mig själv till partigrupperna i Oskarshamn. Jag vill ha en information- och inspirationsföreläsning och diskussion med alla politiker under våren/sommaren. De är ju genom politiska beslut i sina nämnder och styrelser, i allra högsta grad, med och sätter förutsättningarna för att vi ska kunna bygga en attraktiv kommun!
Viktigt, viktigt!

Over and out in the sun!

På Spotify - Train

Share

1 kommentar:

  1. Håller med fullständigt, det är definitivt politikerna som ska se till att det ska finns goda förutsättningar för att Oskarshamn ska bli än mer attraktivt. Det finns stora potentiella möjligheter att förbättra företagsklimatet m.m.

    SvaraRadera

Leta i den här bloggen