tisdag 9 mars 2010

Lärare, Polis eller Ekonom?

Snart kommer Nova Högskolecentrums utbildningskatalog i era brevlådor i Oskarshamn.
Klicka här så får du den redan nu på skärmen!

Nova ska ha en stor eloge för sitt hårda och intensiva arbete med att erbjuda oss utbildningsinsatser i regionen. Näringslivet har ett gott samarbete med Nova och det är flera projekt igång med fokus på att hitta vägar för näringslivet att säkra möjligheterna till rätt kompetens för framtida rekryteringsbehov. Men det är minsann inte lätt att pricka rätt alla gånger! Vem visste för 20 år sedan att det skulle sitta människor som pysslar heltid med destinationsmarknadsföring, e-handel, event management och andra relativt "nya yrken"?
Men det är alltså detta som Nova pysslar med dagligen. Kika på konjunkturer, sia in i framtiden, koppla in forskning för att utveckla näringslivet och se till att Oskarshamn är "på tårna" inför framtiden.

Nova har flera Högkoleprogram - och det är otroligt bra att vi i Oskarshamn kan utbilda oss här på plats i O-town. Det är tack vare de goda samarbeten som Nova har med högskolor och universitet runt om i landet. Förresten, Nova finns på fejjan! Kolla in deras fanpage som är både informativ och uppdaterad! Well done Nova-teamet!

Och har ni inte läst den här nyheten om Nova så är det godis för dig som är intresserad av Oskarshamns utveckling!

Novas rektor, Bengt Karlsson sitter även med i VarumärkesGruppen i Attraktiva Oskarshamn. Akademin och koppling till universitetsvärlden är oerhört viktig för Varumärkesarbetet. Kan ju bland annat nämna det föreningsprojekt som OAIK har dragit igång. Där Etec och Nova har bjudits in att informera grabbarna i OAIK om vilka utbildningsmöjligheter det finns här. För att få fler grabbar att kunna utöva sin idrott och samtidigt utbilda sig. På senaste Varumärkesmötet så beslutade vi att Klas Häll från OAIK, Bengt Karlsson, Nova och undertecknad ska undersöka vidare hur vi kan utveckla de här ideérna. Kanske kan det innefatta fler föreningar och fler klubbar!?

På tal om samarbeten - det finns ett nytt forum för alla föreningar som finns vid/kring Arena Oskarshamn. Simning, Hockey. Bandy, Friidrott, Fotboll, Curling och Tennis i härlig symbios. Klas Häll berättade att föreningarna kring Arenan behöver hjälpas åt och försöka samarbeta mer kring gemensamma frågor! Smart tycker jag - och kör hårt! Nu väntar vi med spänning på en 5-eller 10-kamp med dessa grenar involverade. Vore grymt kul!

Nu ut i solen över lunchen!

Over and out!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Leta i den här bloggen