tisdag 19 januari 2010

Helgosson, S(ch)nyggen och andra coola katter! Och glöm inte berätta att ni finns!

Skrattade länge när jag såg bildspelet. Sköna bilder! Anders Helgosson (klasspolare och festarrangörskollega sedan evigheter,,,) grymtar lite frustrerat när hojjen inte gör som han har tänkt och hela tiden hörs tuffa motorljud i bakgrunden. Vilka vintervyer Mr Fotomixbloggen lyckats fånga. Kolla in det här!

Enduroentusiasterna, som ägnar timmar ute i skogen, är ju bara ett av de gäng och en av alla de aktiviteter som vi Oskarshamnare gillar att pyssla med på fritiden. Frågan är varför det är så många föreningar som inte berättar mer om sina evenemang och aktiviteter, cuper, matcher och turneringar. Snackade med Turistbyrån idag och de har svårt att få in evenemang till sin kalender. HALLÅ! Det borde väl vara varje arrangörs intresse att få fler besökare, deltagare och intressenter? Så här kommer tipset till kultur- och fritidsarrangörer!

Gå in på följande ställen och berätta om era event och aktiviteter!
http://www.alltsomsker.se/
Oskarshamns Turistbyrå
Sveriges Radio Kalmar P4

MINST de här sidorna! Sedan kan ni gärna upplysa nöjessidorna på våra lokaltidningar också. Vi behöver visa upp vad som sker i mellanlänet!
_______

Nu ska jag träffa Peter Wretlund och Ted Lindquist. Senare i eftermiddag ska jag träffa OKG. Vi försöker dra igång en verksamhet som riktar sig till nyinflyttade och andra unga mäniskor som vill träffa likasinnade på After Work, Bowling, bio eller vad det nu kan vara. Det är superviktigt att våra arbetsgivare i Oskarshamn tar hand om nya medarbetare och ser till att gamla trotjänare trivs. Jag tror att Attraktiva Oskarshamn kan göra en insats här! Att unga människor hittar nätverk där man trivs är en förutsättning för att man ska vilja bo på små orter. Och i den kategorien kan vi konkurrera. Man behöver inte vara 60 000 personer på en ort för att lyckas med det!

Vad säger ni? Skulle ni som är "gamla rävar i O-Town" kunna tänka er att bjussa på lite Oskarshamnskunskap, värdskap och bjuda in en nyinflyttad familj på rundtur?

Over and out!

1 kommentar:

  1. Hallå Sofie!
    I Västervik arbetar vi med just att synliggöra de sociala nätverken för nyinflyttade. Det är en hel del som är med i vår Nyinflyttade i Västervik-grupp på FaceBook och därigenom får man tillgång till ett antal aktiviteter. Vi har även faddrar till nyinflyttade - har inte kommit igång ordentligt än men det ska bli spännande att se vad som kommer ut av det.
    Lycka till mer ert jobb!
    Stina
    www.turistchefenbloggar.blogspot.com

    SvaraRadera

Leta i den här bloggen