söndag 10 januari 2010

Nu ska vi göra oskarshamn.com ännu bättre!

Hej där i söndagseftermiddagen!

En lång vinterpromenad genom vita landskap kändes riktigt härligt idag. Vilken tur att det blev några decimeter snö så att vi slipper den dystra och mörka vintertiden. Måste dock erkänna att delar av promenaden var mer av typen "ett steg framåt och två tillbaka" då gympaskorna var tok-hala i snön.

Så lite Attraktiva Oskarshamn-funderingar som dök upp under promenaden,,,
Under nästa vecka så ska vi jobba lite extra med www.oskarshamn.com. Vi ska fylla på siten under fliken "om oss" vilket innebär att vi ska berätta om Oskarshamn på olika sätt. Idag står det bara en liten ingresstext och fakta om vår kommun. Men vi vill ha en allt som finns bakom kulisserna.Oskarshamnsbloggar, band som är härifrån, döderhultar-skvaller, kändisstories och annat som kan vara skoj att veta om en plats. Sofia Norén och Alexandra Kronholm på Attraktiva Oskarshamn har jobbat med det här ett tag nu och kommer att bidra med sina listor, bloggar, hemsidor och annat som de tycker ska vara med. Men vi behöver ännu mer uppslag!

Anledning till att vi startade www.oskarshamn.com var för att berätta mer om vår plats på jorden för Oskarshamnare och för dem som är här på besök eller funderar på att flytta hit.

Och vad vill man då veta om oss?
Maila in dina tips till info@oskarshamn.com eller skriv din kommentar nedan.


Så här står det idag:

Invånare: ca 26 300

Oskarshamn är en värdefull plats. En varm oas i havsnära miljö. Vi erbjuder ett energiskt och spännande näringsliv och bra möjligheter till kustupplevelser och avkoppling. Det blomstrande förenings- och kulturlivet gör oss till en evenemangsstad att räkna med i framtiden.

Oskarshamns befolkningen ökar. Nu växlar vi upp arbetet ytterligare. Vi vill göra Oskarshamn till en ännu attraktivare plats att leva och bo på. Ett självklart alternativ. Vi vill skapa bästa möjliga miljö för våra företag. Vi vill att fler ska flytta till vår vackra stad, inspireras av unikt odlingslandskap och natur, hitta sitt drömboende och verkligen njuta av livet!

Framför allt erbjuder vi dig en plats som du kan kalla ”hem”. En plats du längtar tillbaka till.

Ladda ner en bildpresentation om Oskarshamn i kortversion >>

Här ligger Oskarshamn >>

Oskarshamns stad lades samman med landskommunerna Döderhult, Kristdala och Misterhult år 1967 och ombildades till Oskarshamns kommun 1971.

Yta: 1 054 kvadratkilometer, varav skog 912, odlad åkermark 37 och tätortsbebyggelse cirka 13.

Fastlandskust: Total längd är 32 mil.

Öar i havet: 5 429 vars stränder mäter 117 mil.

Landareal: 4 811 hektar.

Största ön: Runnö med 589 hektar.

Sjöar: 553 med en sammanlagd yta på 48 kvadratkilometer öppet vatten.

Naturreservat: 12, varav Misterhults naturreservat är kommunens och även länets största med 8 522 hektar.

Nationalpark: Blå Jungfrun i Kalmarsund. Nationalparken är 198 hektar, varav 132 hektar vatten. Den bildades 1926 och utvidgades 1988. Ön kallas också "Blåkulla" och är en av Sveriges mest sägenomspunna.


Klura på vad du tycker vi ska ta med - vad är attraktivt, bra och kul i Oskarshamn?

Over and out!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Leta i den här bloggen