torsdag 28 januari 2010

Vår industrikompetens har gett utdelning!


Bildtext och bild hämtad från http://www.scania.com/
The chairman of the jury, Mr Gianenrico Griffini (at right) from the Italian trade magazine Tuttotrasporti, handed over the International Truck of the Year 2010 award to Hasse Johansson, head of Research and Development at Scania 2001-2009.


I dagarna blev Scanias R-serie utsedd till "Truck of the Year 2010". Och jag vill bara säga grattis och skicka en varm hälsning till teamet bakom succén!
Kan inte låta bli att skriva lite mer om Scania idag! Scania är en stor del av Oskarshamns näringsliv och kultur. Alla har någon slags koppling till Scaniafabriken och dess anställda. Kusin, faster, kompisar eller grannen jobbar säkerligen på Scania eller hos någon av underlevernatörerna.

Scania är också en stor del i utvecklingsarbetet i Oskarshamn. Man har representanter i Atrinova, OskarshamnsAkademien, Attraktiva Oskarshamn och traditionellt har man funnits med som en stor aktör inom stöttning av det lokala samhället på olika sätt. Det man har gjort nu genom utbildningsinsatser är unikt! Det är till och med så att Scania kommer att ha ett forskarteam på plats i Oskarshamn för att närmare undersöka hur man jobbat med utbildning av anställda och övergång till 4-dagars-veckor.
Tack vare Scania har jag också fått några av mina bästa vänner! Flera av de som flyttat hit för att jobba på fabriken har jag lyckats hitta genom After Work för nyinflyttade och nu ingår de i kompisgänget!

Det är ju ingen nyhet att vi är riktigt duktiga inom den industriella nischen i Oskarshamn. En kompetens som har historiska anor och som vi ska vara riktigt stolta över. Dessutom så har vi inte "somnat till" utan bevisligen så finns vi med "där det händer". Ibland kastar vi skit på vår Bruksmentalitet i städer av vår karaktär - men det är ju också det som ligger till grund för alla våra fantastiska industri- och teknikföretag! Och det hade vi inte haft utan varv, bruk och bocka-plåt-industrier i Oskarshamn.

Förresten - har ni sett och läst det här?
Nu ska jag ut i snön och skotta! Man hinner ju knappt lägga ner skottningen innan det har snöat igen på uppfarten.

Over and out!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Leta i den här bloggen