tisdag 26 januari 2010

Tåg, båt eller häst och vagn? Kanske en Rautio-surprise!

Nu är det fullt ös på politiker, tyckare, Gotlänningar, Oskarshamnare och Västervikare.
Med anledning av Rikstrafikens inspel skickade jag iväg tre snabba frågor till Peter Wretlund och han svarar då så här:

1)Hur viktig är Gotlandsfärjans trafik till och från Oskarshamn?

Givetvis mycket viktig, det är 400 000 personer som besöker staden varje år. Det betyder mycket för vår lokala näring. Dessutom skapar det en identitet och profil för Oskarshamn.

2) Vilka är våra tyngsta argument för att den ska finnas kvar hos oss?

Sydligaste hamnen, erfarenhet, ny terminal, och god logistik i staden. Samt att Gotland vill ha oss (absolut viktigaste argumentet )

3) Var hittar man bäst information om aktuella läget?

Gotlands kommuns hemsida.

____________

I ett pressmeddelande kunde man läsa härom dagen att näringsdepartementet och Gotlands kommun har samsyn i ärendet och att det är tanken att Gotlänningarna själva tar ett större ansvar framöver. Så här säger Eva Nypelius kommunstyrelsens ordförande på Gotland om saken: – Det är bra att vi har en samsyn om att trafikens övergripande standard långsiktigt ska bibehållas och utvecklas. Gotland är berett att ta ett större ansvar för att åstadkomma detta. Dagens möte visar att regeringen prioriterar Gotlands utveckling och att vi är med och bidrar till klimat- och miljömässigt hållbar tillväxt i landet. klippt från www.gotland.se

____________

En annan snackis är tåget mellan Oskarshamn och Kalmar - det kan man ju mest drömma om att det kommer ske inom en snar framtid. men efter några år i regionala utvecklings-svängen så vet man ganska väl att i infrastrukturella sammanhang så är 25 år bara "på medellång sikt" det finns många projekt som sträcker sig över betydligt längre planeringsperioder än så.
Men visst är det lite frusrerande när man vill ha det NU! Och visst vore det otroligt bra för arbetsmarknadsregionen.

Men som några uttryckte det på kommentarssidorna på OT. Det är mina barn och barnbarn som kommer ha nytta av det här =) Men det vi gör nu kommer att påverka framtidens satsningar i Oskarshamn - så kämpa på - trots att det kan dröja 25 år!
Häst och vagn var hett för 125 år sedan,,,eller?

____________

Pratade några ord med norrlandskillen som borde blogga lite mer (men som antagligen inte tycker det är så skoj längre) - IKs målvaktshjälte med onda ögat (fast i en annan betydelse) är det jag snackar om. Rautio är en riktigt skön kille! Men man vet aldrig om han är allvarlig eller driver med mig,,,alltid glimten i ögat! Fick ett hett tips av honom - hoppas att han håller vad han lovar nu! I sådana fall har jag en liten överraskning inom kort.
____________

Annars så skickar jag med en Efterlysning som avslutning!

Over and out - hård innebandykamp väntar!

S

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Leta i den här bloggen