fredag 27 november 2009

Vilka sköna företagare! Och så lite hockey!

Något som vi är grymt duktiga på i Oskarshamn är att få igång UF-företag, Ung Företagsamhet.
Det här kunde vi läsa förra året,,,och vi fortsätter att öka! Och fler UF-företag skapar ju förutsättningar för att vi ska få fler och yngre företagare generellt i regionen. Här är några exempel som ni kan ta er en titt på. Först ut är gänget i Magacon Papers.

Bild från magacon.blogg.se
Grabbarna har mailat, ringt, undrat, kommit med ideér, frågat, minglat och gett sig tusan på att komma långt med sin produkt. Produkten de säljer är en tidning som ska marknadsföra andra UF-företag och se till att fler Oskarshamnare får reda på vilka företag som finns och vad de har att erbjuda. Det är jättespännande idéer som finns hos dessa unga hjärnor. Även en stor eloge till de lärare som sliter med att coacha och heja på företagen. Tomas Sköld är en sådan eldsjäl som är en stor bidragande framgångsfaktor i UF-världen lokalt. Gänget på UF-kontoret i kalmar län är också urbra! Hoppas vi kan behålla entreprenörerna i Oskarshamn även efter att de har avvecklat sina företag - vi behöver varenda företagsamma människa!
Ett annat exempel är Tomtarna UF. Åter igen ett grabbgäng som vill driva företag tillsmmans. De säljer grejer inför julen på sin webb.

Foto: Josefine Hermansson
och hämtad från http://www.tomtarnauf.dinstudio.se/
Förra året var det det här teamet som gick vidare till Riksfinalen 2008. Tjejer med blomstrande idé! Fler UF-företag åt folket!
________
Nu över till kvällens aktiviteter och hockey på Arenan. Gråter inombords när jag tänker på serietabellen. Men snart vänder det! Nyheten är dock att för första gången kan man nu få livintervjuer och försnack på Klubb-TV. I direktsänding kommer vi kunna se Salo, Dag Larsson och spelare ge sin bild av aktuella läget inför matchen. Håll tillgodo!


Vi ses i vimlet helgen! (On the Rocks, Hockey och julskyltningen- vilket schema!)

Over and out!

Läser snart; Fredrik Lobergs (ses annars som reporter för Östran/nyheterna) "Älskade Abbas" som jag fick signerad och fin idag över en "raggmunkslunch" på Chill out.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Leta i den här bloggen