tisdag 17 november 2009

WOW! Figeholm - "the new hot place to be"

Kan inte annat än att le lite fånigt när jag ser dansken Kristian Wendelboe framför mig. Hans blonda kalufs och breda smil ger en varm pondus. Hela hans ansikte sprudlar när han berättar om planerna och affärsidéerna de jobbar med för att utveckla Figeholm till något riktigt spännande. En hel anläggning som använder nya tekniker för energismart boende och sätt att leva och bo.

The Circle Resort som planeras i Figeholm är något mycket mer än vad jag någonsin vågade hoppas på.



Kristian Wandelboe säger själv att när de berättade om sin affärsidé för kommunens representanter så fick de mest ett stort leende till svar. Han trodde inte att de tog honom riktigt på allvar.

Och vem kan anklaga dem? Om någon kommer och säger att man ska bygga en anläggning med över 1000 nya övernattningsplatser, golfbana, ny hamn, energismarta hus, hotell, konferensanläggning och ett helt nytt upplevelseresort - då hade jag nog också varit lite tveksam. (tro det eller ej)

Det är inte helt lätt att komma fram i offentliga organisationer och klura sig igenom strandskyddsbestämmelser osv. Men han säger också att hans företag tillsammans med kommunens tjänstemän hela tiden har jobbat framåt på ett bra sätt, försökt hitta smarta lösningar och tagit det i etapper. I dagens OT kan vi läsa om att projektet avancerar.

Klippt från ot-webben;
"Samhällsbyggnadsnämnden inleder nu ett detaljplanarbete, som delats in i tre etapper och där den första etappen avser området där bland annat hotelldelen är tänkt att uppföras."

_______________________


Kinesiska drömmar gick i stöpet i Kalmar.


Men visst kan vi tro på att det blir sköna danska drömmar som blir verklighet i Oskarshamn
- som genom The Circle Resort och andra satsningar på så vis skapar en turistmagnet som hjälper regionen att växa på Sveriges och hela Nordens turistkarta. Visst vore det häftigt!

Jag tycker att vi gör vågen och ser till att heja på hela Teamet bakom The Circle Resort!



Over and out (i mörkret och grådasket)

Sofie

________
På Spotify; Otis Redding
Ljudboken i lurarna; I nationens intresse, Jan Guillou

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Leta i den här bloggen